Archiwum
- 2014: sty lut mar kw. maj cze lip sie wrz paź lis gru
- 2013: sty lut mar kw. maj cze lip sie wrz paź lis gru
- 2012: sty lut mar kw. maj cze lip sie wrz paź lis gru
sierpień 2014
- Tarty placek z agrestem i marcepanem
- Wytrawne knedle z kurkami
- Knedle ze śliwkami
- Faszerowane papryki igołomskie
- Tarty placek z czerwoną porzeczką
lipiec 2014
czerwiec 2014
- Lody kawowo-bezowe zrobione bez maszynki:)
- Tarta z kremem adwokatowym i truskawkami
- Ptysie z bitą śmietaną i truskawkami
maj 2014
- Kurczak w sosie pieczarkowym ze świeżą pietruszką i kluchami na parze
- Kluchy na parze zwane też pampuchami
grudzień 2013
- Świąteczny sernik piernikowo – miodowy
- Strucla orzechowo - makowa
- Piernik przekładany masą pomarańczowo-miodową
- Pasta z makreli
listopad 2013
- Beziki orzechowo - kawowe
- Marchwiowi peperkuch - czyli kaszubski piernik marchewkowy
- Marmolada dyniowo - pomarańczowa
- Jajka na miękko z tostami - czyli idealny początek dnia
- Zupa dyniowa z curry i serem gorgonzola
- Tarta z pigwą pod chrupiącą bezą
październik 2013
- Kaszubska zupa z żôłtich wrëków z uszkami z kaczką
- Gruszki nadziewane konfiturą z płatków róży pod marcepanową kruszonką
- Zupa chrzanowo-porowa ze szczupakiem
- Kaczka glazurowana pigwą
- Rolada z kremem kasztanowym
- Smażony dorsz z bobem w bazyliowym pesto
wrzesień 2013
- Ciasto czekoladowo - migdałowe
- Roladki schabowe z karmelizowanymi morelami
- Surówka z cukinii z pietruszkowym vinegrette
- Legumina cytrynowa z jagodami i makiem
sierpień 2013
- Zupa wiśniowa z kluseczkami kładzionymi i mascarpone
- Pappardelle z kurkami, mascarpone i jajkiem w koszulce
- Bliny sodowe z jagodami
- Kurczak faszerowany w stylu retro
- Sałata z bazyliowym pesto i brzoskwiniami
lipiec 2013
- Jaki deser z grilla? Jabłka z nutellą:)
- Ragout z baraniny z kuskusem i miętą
- Brzoskwinie zapiekane z migdałową kruszonką
czerwiec 2013
- Pieczona Alaska z kakaowym biszkoptem, domowymi lodami waniliowymi i truskawkami
- Spaghetti à la carbonara z suszonymi pomidorami
- Beza Pavlova z rabarbarem, truskawkami i miętą
maj 2013
- Granita rabarbarowa z maślanymi ciasteczkami
- Wiosenna zupa "Kucharza doskonałego"
- Kotleciki rybne z surówką z młodej kapusty i sosem remoulade
- Sernik na zimno à la mango lassi
kwiecień 2013
- Kremowe ciasto bostońskie
- Kaczka szmurowana po kaszubsku podawana z botwinką
- Drożdżowe pierogi ruskie z farszem grzybowym
- Curry z kurczakiem
- Penne pomodoro-ricotta, czyli szybki obiad
marzec 2013
- Wesołych Świąt!
- Sernik szafranowy
- Jajka faszerowane pastą szczawiową
- Tort z kaszubską "citron szpajzą"
- "Ciasto angielskie" z sosem śliwkowym
- Kaszubska "zupa dziadowska" z maślanki
- Faszerowany pstrąg z sałatką z marynowanych pomarańczy
luty 2013
- Babeczki przepyszne:)
- Zupa cytrynowa z dorszem i tapioką
- Hot-dogi z duszonym jarmużem
- Crostini w pastą "bomba umami"
- Pączki delikatne wg "Kucharza doskonałego"
styczeń 2013
- Jajka po benedyktyńsku
- Chlebek kasztanowy z polewą karmelowo - czekoladową
- Żeberka w winnym sosie z mamałygą
- Muffiny angielskie
- Ekstremalnie czekoladowa "lava cake" Gordona Ramsay'a
- Domowe tortellini
- Kulebiak z łososiem i buraczkami podawany z zupą kminkową
grudzień 2012
- Pierniki naj, najlepsze - przepisu mojej Mamy
- Gravlax - czyli marynowany łosoś
- Imbirowo - migdałowa krajanka mordoklejka:)
- Pralinki marcepanowo-morelowe
- Gwiazdki z sękacza
- Kaszubskie frykasé z kurczaka
- Śliwki w czekoladzie
- Domowe masło orzechowe
listopad 2012
- Mini babki limonkowo-kokosowe
- Rozgrzewająca ziemniaczano-pietruszkowa zupa krem z kuleczkami z łososia
- Tort napoleoński
- Sztuka mięsa w sosie korniszonowym
październik 2012
- Strudel z jabłkami i gruszkami podany z sosem waniliowym
- Krem czekoladowy z chrupiącymi dachówkami:)
- Torcik jabłeczny à la Ćwierczakiewiczowa
- Chinkali – gruzińskie pierożki
wrzesień 2012
sierpień 2012
lipiec 2012
- Sałata Caesara (z kurczakiem)
- Francuski przekładaniec
- Domowe burgery w chlebku kukurydzianym
- Tarta z czarną porzeczką
- Łosoś na sosie z botwinki
- Pierogi z czerśniami
- Tort cytrynowy z malinami
- Polędwica w cieście francuskim
- Łazanki z fasolką szparagową
- Vol au vent z groszkiem