Pasta z makreli

Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do kanapek z makreli i twarogu. Taka jaką robiła moja Mama… echchch… kolejny smak dzieciństwa. Naprawdę robię się coraz bardziej sentymentalna:)

DSC_0027-001Przepis:
1 duża makrela
200 g. twarogu
1 mała cebulka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
odrobina koperku
sól i pieprz do smaku

Cebulę pokroić bardzo drobno i sparzyć wrzątkiem. Makrelę obrać ze skóry. Bardzo dokładnie oddzielić mięso ryby z ości i przełożyć do miski. Do mięsa dołożyć twaróg, koncentrat pomidorowy, poszatkowany koperek, przyprawy i utrzeć za pomocą łyżki (a najlepiej za pomocą blendera) na gładką pastę. Smarować pastą kromki pieczywa i zajadać. Smacznego!

DSC_0018-001