Jaki deser z grilla? Jabłka z nutellą:)

Zawsze mam ten sam problem podczas posiłków „pod chmurką” – co na deser? Oczywiście wcześniej można upiec ciasto, ale nie wiem czemu, człowiek jedzący posiłek na świeżym powietrzu zjada go dużo więcej niż człowiek jedzący ten sam posiłek w zamkniętym pomieszczeniu i ciasto w tym szczególnym wypadku wydaje mi się przesadą. Dużo lżejszą (sama siebie oszukuję) opcją deseru, będą z pewnością bardzo łatwe w przygotowaniu, zawinięte w folię aluminiową, pieczone na grillu – młode, kwaśne jabłuszka z nutellą. PY-CHO-TA!

Przepis:
winne, młode jabłka
nutella

Jabłka umyć przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, a w ich miejsce włożyć czubatą łyżeczkę nutelli. Jabłko złożyć z powrotem razem, owinąć szczelnie folią aluminiową. Piec na grillu, obracając co jakiś czas. Deser powinien być gotowy po około 20 minutach. Nakłujcie widelcem aby sprawdzić, czy jabłka się już upiekły. Miąższ powinien mieć konsystencję dżemu. Deser można podawać z łyżką jogurtu greckiego. Smacznego!

  • Wow, to dopiero deser! Jeszcze się z takim nie zetknęłam. Będę musiała wypróbować, koniecznie <3